Αρχική Ν. Αργολίδος Κόντρα Δήμου – Εμπόρων για τα μάτια της… Λαικής !

Κόντρα Δήμου – Εμπόρων για τα μάτια της… Λαικής !

Οργισμένη αντίδραση από το Δήμο Άργους – Μυκηνών :«Ψεύδονται οι συντάκτες της ανακοίνωσης του εμπορικού συλλόγου»

Δεν πέρασαν 2 24ωρα από την ανακοίνωση των εμπόρων του Άργους περι των οφειλών που καταγράφουν έμποροι βιομηχανικών ειδών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην λαική του Άργους προς το Δήμο. Μάλιστα ο Σύλλογος αφού ανέφερε το ποσό των 431.000 ευρώ , εξέφρασε φόβους για την είσπραξη 100 και πλέον χιλιάδων με δεδομένη την παύση δραστηριότητας οφειλετών στην εν λόγω λαική. Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών σε μια οργισμένη ανακοίνωση μιλά για «αλήθεια περι της λαικής».
Σε μια οικονομία που χειμάζεται από την οικονομική λαίλαπα μέρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άργους ακόμη μια φορά βλέπει σαν εχθρό το Δήμο, για όλα τα δεινά που συμβαίνουν. Αγνοεί χαρακτηριστικά τους υπαίτιους που οδήγησαν 5.000 συμπολίτες μας να αγοράσουν σπίτια σε άλλες πόλεις και μαζί με αυτά να μεταφέρουν την αγοραστική τους δύναμη αλλού και να στείλουν τα μαγαζιά τους για κλείσιμο.
Στρουθοκαμηλίζει αν νομίζει πως είναι αόρατα τα ταπεινά αντιπολιτευτικά κίνητρα ορισμένων, που έκδηλα υποβλέπουν το δήμαρχο.
Στρέφεται μετά μανίας εναντίον αυτών που χρωστούν στο δήμο ενώ σχεδόν υποστηρίζει σφοδρά αυτούς που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές και φόρους, για τους ίδιους λόγους, την οικονομική στενότητα των πολιτών.
Αυτή είναι η έννοια για τη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα και την αλληλεγγύη;
Ή μήπως ελατήρια μικροπολιτικής ενόψει των δημοτικών εκλογών;
Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η αλλοίωση των στοιχείων που η οικονομική υπηρεσία του παρείχε. Γιατί παραποιεί το νούμερο των οφειλών και το ανεβάζει σε 431.000 ευρώ;;
Το ερώτημα πραγματικά χρήζει πειστικής απάντησης από μέρους των συντακτών της ανακοίνωσης. Τους παρακαλούμε πολύ να είναι πιο προσεκτικοί στην πρόσθεση των αριθμών που τους παρείχε η υπηρεσία.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, όλους: μέχρι 31/12/2012 οφείλονταν τέλη λαϊκής αγοράς αρχικού ύψους 175.666 ευρώ από 59 εμπόρους από τους οποίους 15 προσήλθαν για ρύθμιση και προσαυξήσεις 60.490 Ευρώ.
Αυτό το ποσό αφορά ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2006.
Για το 2013 οφείλονται 51.360 ευρώ από 49 εμπόρους των οποίων οι άδειες είναι εν ισχύ και μέχρι το τέλος του έτους μέρος του ποσού θα έχει εξοφληθεί.
Σύνολο οφειλών: 287.516 Ευρώ. Γιατί ο Εμπορικός Σύλλογος παραποιεί τα στοιχεία και το 287.516 το ανεβάζει στις 431.000; Για να δείξει το ποσό πολύ μεγάλο;

Για αυτούς που χρωστούν η υπηρεσία ακολουθεί τη νόμιμη διαδικασία καταλογισμού, με άλλα λόγια έχουν σταλεί οι οφειλές στη Δ.Ο.Υ. για είσπραξη. Τι άλλο έπρεπε να κάνει και δεν το έχει κάνει; Τι προτείνει ο εμπορικός σύλλογος για να εισπράξουμε; Ξυλοδαρμούς, μπράβους κ.λπ.; δεν είναι στις δικές μας μεθόδους όλα αυτά.
Σαφώς κανείς δεν θέλει να χρωστάει αλλά ούτε και ο δήμος να μην εισπράττει τα αναγκαία.
Σχετικά με την ανανέωση των αδειών θα έπρεπε να γνωρίζει ο εμπορικός σύλλογος ότι αυτές ανανεώνονται από την Περιφέρεια ανά τριετία. Μάλιστα η σχετική διαδικασία θα γίνει το 2014. Γιατί λοιπόν ρωτάνε το δήμο οι συντάκτες της ανακοίνωσης; Άγνοια ή σκοπιμότητα;

Πού, λοιπόν, είδαν την επιλεκτική και ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων σε βάρος άλλων; Δεν είναι επιλεκτική η δική τους ανοχή στα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία; Αυτή είναι η αιχμή των επιχειρημάτων μερίδας των εμπόρων, να ξεσηκώνονται κατά των μικροπωλητών; Ξέχασαν πως μόνο αυτή η δημοτική αρχή εφάρμοσε τη νομοθεσία για διενέργεια ελέγχων; Ξέχασαν ότι ο δήμος έβαλε τάξη στους πάγκους και στη λειτουργία της; Δηλαδή, ο δήμος πρέπει να «πάρει το κεφάλι» στους μικροπωλητές που χρωστούν κατά μέσο όρο 1.050 ευρώ; Και αν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα του δήμου, γιατί δεν μιλούν για το 1,5 εκατομμύριο το χρόνο δόσεις που πληρώνουμε από τα δάνεια των προηγούμενων δημάρχων; Που τα πληρώνει ουσιαστικά όλος ο αργειακός λαός; Μήπως επειδή αυτοί είχαν φίλους στις προηγούμενες δημοτικές αρχές;

Τους συστήνουμε να πάψουν να δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα της λαϊκής αγοράς που περνά το δικό της δράμα από την ύφεση.
Να τους θυμίσουμε πως άλλοι που προσφάτως έκαναν λογοπαίγνια με τον κανονισμό της λαϊκής αγοράς τον οποίο εμείς θεσπίσαμε, και προσπάθησαν να ξεσηκώσουν τους πωλητές κατά του δημάρχου απέτυχαν παταγωδώς.
Τέλος, όσον αφορά την απόδοση της δικαιοσύνης είναι τουλάχιστο προκλητικό να απειλείται ο δήμος. Καλό θα είναι ορισμένοι να θυμούνται πως ο δρόμος για τον εισαγγελέα χωρά και τους συκοφάντες!

Η ανακοίνωση των εμπόρων

Ο Εμπορικός Σύλλογος οφείλει να εκφράσει την λύπη του για τις υπέρογκες οφειλές, που έχουν οι πωλητές βιομηχανικών προϊόντων της Λαϊκής Αγοράς του Άργους, που έχουν ανέλθει στο ύψος των 431.000 ευρώ.
Ειδικά οι πωλητές-30 που έχουν αποχωρήσει-χρωστούν 144.000 ευρώ, τα οποία το πιθανότερο είναι να χαθούν για πάντα, ενώ για την τρέχουσα χρήση έχουν πληρώσει μόνο 5 πωλητές στους 54.
(ΟΙ οποίοι ΓΙ α τις προηγούμενες χρήσεις οφείλουν 236.000 ευρώ).
Εκτός του ότι χρειαστήκαμε 5 μήνες και 3 έγγραφα για να πάρουμε σχετική απάντηση, θέτουμε δημόσια και προς πάσα κατεύθυνση τα εξής ερωτήματα:
1.Έχει το δικαίωμα ο Δήμος να επιδοτεί έμμεσα λίγους επαγγελματίες με χρήματα των πολιτών του Άργους?
. 2 Ποιος ευθύνεται για την σίγουρη απώλεια των χρημάτων όσων έχουν αποχωρήσει?
3.Ποίος ευθύνεται ΠΟΥ όλα Το Αυτα ΤΑ χρήματα Αυτα μένουν ανείσπρακτα
ΕΠΙ Τόσα Χρόνια?
4.Με ποία άδεια από τον Δήμο πωλούν τόσα χρόνια, αφού τόσο το τρέχον όσο και τα παρελθόντα έτη οφείλονται?
Αυτά και άλλα είναι μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται για την διαχρονική και επιλεκτική ευνοϊκή μεταχείριση του Δήμου, υπέρ ολίγων δεκάδων επαγγελματιών, εις βάρος των συνεπών συναδέλφων τους στην Λαϊκή, του στεγασμένου εμπορίου, άλλα κυρίως της πολύπαθης και ταλαιπωρημένης Αργειακής κοινωνίας.
Μια κοινωνία η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει από το υστέρημά της και να στερείται αυτών των εσόδων παρέχοντας στην ουσία δωρεάν στέγη σε επαγγελματίες.
Καλούμε τόσο την Δημοτική Αρχή όσο και την Αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει άμεσα και αποφασιστικά το ζήτημα-βάση όσων προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις, με κύριο γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας και του Δημόσιου Συμφέροντος, ως και οφείλει .
Εμείς προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών μας, και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής και συναίνεσης-θα ενεργήσουμε προς την κατεύθυνση απόδοσης δικαιοσύνης και εμπέδωσης της νομιμότητας.