Αρχική Ν. Αργολίδος Σε προεκλογικούς τόνους ο απολογισμός πεπραγμένων Σκαντζού

Σε προεκλογικούς τόνους ο απολογισμός πεπραγμένων Σκαντζού

Με την παρουσίαση του έργου της τριετίας και διαξιφισμούς εφ’ όλης της ύλης με την αντιπολίτευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η ανοιχτή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2012. Την εκτέλεση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων (Λιμάνι, Δίκτυα ύδρευσης/αποχέτευσης, ΓΠΣ, Ανάβαλο κλπ) προέβαλε η δημοτική αρχή, την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και των υπηρεσιών πρόταξε η αντιπολίτευση.

Την μακροσκελή παρουσίαση των πεπραγμένων της 3ετίας έκανε ο δήμαρχος Μανώλης Σκαντζός αναφέροντας πως «μέσα σε δυόμιση χρόνια καταφέραμε να εντάξουμε και να εκτελούμε 4 μεγάλα έργα υποδομής όπως το Λιμάνι του Παραλίου Άστρους, την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης και την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα, το ΓΠΣ σε όλο το δήμο και την ωρίμανση της μελέτης για το νερό του Ανάβαλου. Τώρα μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη με αυτά τα έργα ύψους 20.000.000 να εκτελούνται στην περιοχή μας» συμπλήρωσε ο κ. Σκαντζός. Μαζί με τα μεγαλύτερα παρουσιάστηκαν και άλλα έργα μικρότερου μεγέθους που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται υπό εκτέλεση όπως το γήπεδο του Αγ. Ανδρέα, το πρόγραμμα εξοικονόμησης σε ύδρευση και ηλεκτροφωτισμό, ανακαινίσεις κτηρίων και παρεμβάσεις στο οδόστρωμα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα μέσα από τη Σ.Α.Τ.Α. Ο κ. Σκαντζός σημείωσε πως «στρατηγική μας και το είχαμε πει από την αρχή, ήταν να χρησιμοποιήσουμε τους συνεχώς μειωμένους πόρους από την Σ.Α.Τ.Α. για λίγα και ποιοτικά έργα (μαζί και με το ΓΠΣ) και όχι για πολλά και ασήμαντα όπως συνέβαινε παλαιότερα».

Παράλληλα με την εξέλιξη του τεχνικού προγράμματος ο κ. Σκαντζός αναφέρθηκε στα οικονομικά του δήμου υποστηρίζοντας πως «στα ταμεία του δήμου υπάρχει πλέον ταμειακό πλεόνασμα 1,5 εκ. ευρω περίπου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις κοινωνικές υποδομές και για έργα ανάπτυξης». Ανέφερε συγκεκριμένα την υποστήριξη των αγροτικών ιατρείων και των παιδικών χαρών σε όλο τον δήμο ενώ για το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 τόνισε πως «επειδή πλέον η Σ.Α.Τ.Α. είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με ίδιους πόρους και με προτεραιότητα στους τοπικούς εργολήπτες, ανοικτά και με διαφάνεια, θα επιστρέψουμε τα χρήματα αυτά στην τοπική κοινωνία, όπου και ανήκουν».
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμα στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή στον Τάνο για τα απορρίμματα και τον σχεδιασμό να αποδοθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες, προκειμένου να αποφύγει ο δήμος την οικονομική και λειτουργική επιβάρυνση που υφίσταται σήμερα.