Αρχική Ν. Κορινθίας Χρ.Ζαχαριάς: Κύριε Δήμαρχε απαντήστε!

Χρ.Ζαχαριάς: Κύριε Δήμαρχε απαντήστε!

Σειρά ερωτημάτων καταθέτει στο Δήμαρχο Σικυώνας Σπύρο Σταματόπουλο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ Σικυώνας Χρήστος Ζαχαριας

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εξ’ αφορμής εμφάνισης σεισμικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας οι αρμόδιες υπηρεσίες προτρέπουν στη λήψη μέτρων καθώς και ενημέρωσης των πολιτών. Επειδή και στην περιοχή μας έχει υπάρξει κατά το παρελθόν έντονη σεισμική δραστηριότητα και λαμβανομένου υπόψη ότι <> παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν έχετε προβεί σε έλεγχο των δημοτικών κτηρίων και κυρίως των σχολικών συγκροτημάτων. Εάν αυτό δεν έχει γίνει οφείλετε να εκπονήσετε ένα πρόγραμμα για άμεσο έλεγχο καθώς και να προγραμματίσετε ενημερωτικές ημερίδες σε συνεργασία με τα σχολεία και άλλους φορείς του Δήμου μας.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ (Κ.Ε.Φ.)

Γνωρίζετε , πιστεύουμε, πως μετά τη συνταξιοδότηση των δύο υπαλλήλων αποσπάσθηκε ήδη νέος υπάλληλος για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Ταυτοχρόνως το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την αναβάθμιση της εν λόγω υπηρεσίας με τη δυνατότητα, εκτός των άλλων, και στην πραγματοποίηση πληρωμών. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Δήμος να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας. Σας θυμίζουμε πως ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει στο να προβεί ο δήμος στην εκμίσθωση γραφείων για τη στέγαση τόσο της ανωτέρω Υπηρεσίας όσο και της Πολεοδομίας και άλλων υπηρεσιών. Η εν λόγω απόφαση δεν εκτελέστηκε με δική σας ευθύνη. Επειδή πιστεύουμε πως οι υπηρεσίες αυτές πρέπει να λειτουργήσουν αμέσως αφ’ ενός μεν για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας και αφ’ ετέρου για να σταματήσει η συνεχής υποβάθμιση του Δήμου μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το τι προτίθεσθε να κάνετε με έργα και όχι με λόγια.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΠΟΖΙΚΩΝ
Όπως και προφορικά σας ενημέρωσα έχει αποσταλεί από κάτοικο των Μποζικών έγγραφη καταγγελία για τη διαχείριση του νερού που αρδεύει το χωριό. Τα ερωτήματα πολλά: Έχει εκχωρήσει ο Δήμος και σε ποιόν φορέα την διαχείριση. Οι χρήστες καταβάλουν το τέλος και σε ποιόν. Πληρώνουν όλοι αυτό που τους αναλογεί ή γίνονται διακρίσεις με μικροκομματικά ή ενδεχομένως και με άλλα κριτήρια. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό τόσο από ηθικής όσο και από πειθαρχικής αλλά ενδεχομένως και από ποινικής απόψεως παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος ενημερώνοντας και το Δημοτικό Συμβούλιο.
ΚΟΠΗ ΠΕΥΚΩΝ
Στη συνέχεια της πάγιας τακτικής σας να κόβετε σε διάφορες περιοχές του Δήμου δένδρα ανεξέλεγκτα και χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες και το χειρότερο χωρίς να προβαίνετε στην άμεση αντικατάσταση τους, πραγματοποιήσατε κόψιμο πεύκων στην περιοχή του ποταμού Ελλισώνα. Παρακαλούμε αφ’ ενός να μας ενημερώσετε προσκομίζοντας τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και αφ’ ετέρου να προβείτε στην άμεση αντικατάστασή τους τόσο σε αυτή την περιοχή όσο στις άλλες περιοχές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ