Αρχική Χωρίς κατηγορία «Τρίζουν» έργα 247 εκ ευρώ στην Πελοπόννησο

«Τρίζουν» έργα 247 εκ ευρώ στην Πελοπόννησο

– Έρχονται απεντάξεις από την Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ εφόσον αρνείται να το πράξει η περιφερειακή αρχή

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος λέει ο λαός μας και τούτο φαίνεται γοργά να φτάνει στην περιφέρεια της Πελοποννήσου. Τα έργα που έχουν σχεδιαστεί για να υλοποιηθούν μέσω του ΕΣΠΑ δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το υπάρχον ταμείο και έτσι οι απεντάξεις είναι προ των πυλών παρά τις κάθετες διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και την εξήγησή του πως οι «εχθροί» της περιφέρειας λέγουν όλα τούτα!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η περιφερειακή αρχή στην συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης προ ολίγων εβδομάδων στην Πάτρα , έχουν ενταχθεί έργα ύψους 615 εκ. ευρώ την στιγμή όμως; Που το ταμείο είναι μόλις 315 εκ ευρώ!
Δρώντας αφαιρετικά θα προκύψει απένταξη έργων αξίας 247 εκ ευρώ , έργων που πολλές κοινωνίες προσδοκούν και έχουν επενδύσει για την υλοποίησή τους στις υποσχέσεις της αιρετής πως τούτο θα συμβεί! «Στην Πελοπόννησο με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια υπάρχουν 368 εκ στον κουμπαρά και έχουν ενταχθεί 615 εκ ευρώ έργα. Πως θα λυθεί αυτή εξίσωση; Είμαι έτοιμος ν ακούσω την απάντηση απ όποιον την έχει» θα πει ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκας.
Η αιρετή περιφέρεια από την πλευρά της αρνείται το ενδεχόμενο των απεντάξεων οδηγώντας σε δυο συμπεράσματα βάσει λογικής: είτε δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα είτε το αντιλαμβάνεται και θέλει να το αποκρύψει ένεκα… αυτοδιοικητικών εκλογών!
Με δεδομένο βέβαια πως μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 θα πρέπει να έχουν εκτελεστεί και πληρωθεί τα έργα του ΕΣΠΑ , καλείτε η Γενική Γραμματεία του ΕΣΠΑ να παρέμβει και να εξασφαλίσει την εκτέλεση εκείνων των έργων που μπορούν να εκτελεστούν. Έτσι λοιπόν όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο στην τηλεόραση του super το βράδυ της Πέμπτης ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας , αναμένεται πολύ σύντομα οι τεχνοκράτες της γενικής γραμματείας (οι οποίοι δεν έχουν να υπολογίσουν κανένα πολιτικό κόστος) να προχωρήσουν σε απεντάξεις έργων και στην Πελοπόννησο γεμίζοντας το κενό της απραξίας της περιφερειακής αρχής. «Οι περιφερειάρχες θα βγάλουν τα κάστανα απ τη φωτιά, πρέπει να πουν την αλήθεια στον κόσμο, να πουν ποια έργα απεντάσσονται. Η υπερδέσμευση πρέπει να είναι μόλις στο 5-10%. Συνέστησα να πέσουν τα χρήματα σε σημαντικά έργα, αυτός ο κατακερματισμός μας έχει στοιχίσει πολύ! Εγώ δεν μπορώ να παρεμβαίνω μόνο να παρακολουθώ, υπάρχει η γενική γραμματεία του ΕΣΠΑ και θα παρέμβει .Έρχονται απεντάξεις έργων και θα γίνουν από το κράτος αν όχι από την περιφέρεια. Δεν γίνεται απλά να παρακολουθούμε! Η γενική γραμματεία έχει τεχνοκράτες που δεν πολιτεύονται, έτσι λοιπόν θα παρέμβουν!»
Ότι λοιπόν αρνείται να κάνει η περιφερειακή αρχή θα έρθει να το κάνει η γενική γραμματεία ενδεχομένως λαμβάνοντας και την ευθύνη της απένταξης , το επιχείρημα ίσως χρησιμοποιηθεί από τους περιφερειάρχες, αν και δική τους υπαιτιότητα στην ουσία θα είναι η εξέλιξη αυτή μιας και επιδόθηκαν με υπέρμετρο ζήλο στις εντάξεις, στα σύγχρονα ΘΑ! Άραγε πως θ αντιδράσει η περιφέρεια σε αυτό το «μαχαίρι» που έρχεται; Και ποιοι θα είναι εκείνοι που δεν θα δουν έργα να υλοποιούνται στον τόπο τους; Κοντός ψαλμός που λέει και πάλι ο λαός μας!