Αρχική Ν. Μεσσηνίας Η Καλλιρόη “ανάχωμα” στα σχέδια Τατούλη – ΤΕΡΝΑ

Η Καλλιρόη “ανάχωμα” στα σχέδια Τατούλη – ΤΕΡΝΑ

Και με βροχή και με κρύο είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι κάτοικοι της Καλλιρρόης για να μην γίνει εργοστάσιο σκουπιδιών στην περιοχή τους.

Αυτό δήλωσαν στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Καλλιρρόης, όπου για ακόμη μια φορά προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού για μικρά χρονικά διαστήματα. Κάτοικοι κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι, αψηφώντας την βροχή περίπου στις 4 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στον κόμβο και μετά από λίγο προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού για μικρά χρονιά διαστήματα, ζητώντας συγγνώμη από τους οδηγούς και ενημερώνοντάς τους για τον αγώνα τους.

Οπως τόνισαν είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η περιοχή τους ως επιλογή για την κατασκευή εργοστασίου, στρέφοντας για ακόμη μια φορά τα πυρά τους κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στον οποίο καταλόγισαν ότι προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δυο βάρκες, λέγοντας άλλα στους ίδιους και πράττοντας άλλα. Για ακόμη μια φορά επισήμαναν τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν, σημειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου για την περιοχή τους, αφού όπως τονίζουν θα γίνει σε μια κατοικημένη περιοχή ανάμεσα στις καλλιέργειες.

Κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει την Παρασκευή στις 4.30 το μεσημέρι στην συνάντηση με νομικούς, που θα γίνει στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού τους, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την συνέχιση του αγώνα τους.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις τους ο πρόεδρος του χωριού Αντώνης Διαγούπης επισήμανε: «Μαζευτήκαμε να πούμε ένα βροντερό “όχι” σε αυτό που πάνε να κάνουν στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στην Καλλιρρόη, να μας φέρουν το σκουπιδοεργοστάσιο δίπλα στο χωριό μας που θα καταστρέψει και την υγεία μας και τις περιουσίες μας. Θέλω να πω σε όλους τους αρμόδιους, Περιφέρεια και ΤΕΡΝΑ, ότι θα μας βρουν μπροστά τους, όχι μόνο με βροχή αλλά και με χιόνια και νύχτες, σε όποιες αντίξοες συνθήκες υπάρξουν. Θα είμαστε μπροστά τους και δεν θα κάνουμε πίσω με τίποτα. Ας το πάρουν χαμπάρι νωρίς και ας αποτρέψουν αυτό το πράγμα που πάνε να κάνουν, να αλλάξει αυτό που έχουν αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς, για να μην θρηνήσουμε θύματα και φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις. Θα κινηθούμε και νομικά. Αφού πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν να έρθουν εδώ και δεν κάνουν πίσω, εμείς θα τα βάλουμε με ολόκληρο το έργο που έχει ετοιμάσει να φτιάξει ο κ. Τατούλης με την προσωρινή ανάδοχο εταιρεία».

Από τους κατοίκους της περιοχής ο Δημήτρης Γκότσης επισήμανε: «Τόσες ερημιές υπάρχουν. Εδώ ήρθαν να βάλουν τα σκουπίδια; Τι πάνε να κάνουν; Να μας διώξουν από το χωριό; Πρέπει να ντρέπονται. Ακόμη και οι πολιτικοί του νομού μας όλων των παρατάξεων δεν έχουν φανεί πουθενά, δεν μας έχουν βοηθήσει. Μόνο για τους ψήφους έρχονται και τίποτα άλλο. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Θα μας πεθάνουν με αυτό που κάνουν. Αντί όμως να μας πεθάνουν αυτοί, θα πεθάνουμε μόνοι μας. Θα βάλουμε τα στήθη μας μπροστά».

Ο Γιάννης Αλεξόπουλος τόνισε: «Ο κ. Τατούλης θέλει σώνει και καλά να μας πείσει ότι πρέπει να τον παρακαλέσουμε να μας φέρει τα σκουπίδια στο χωριό μας. Θα μας υποσχεθεί ότι το νερό μας θα είναι καλύτερης ποιότητας, ο αέρας καθαρότερος, το κρέας από τα ζώα μας νοστιμότερο, η ποιότητα του λαδιού μας καλύτερη. Κύριε Τατούλη, αν αυτά τα πιστεύεις, ντροπή σου. Πατάς σε δύο βάρκες». Ενώ απευθύνθηκε και στον ιδιοκτήτη που πουλά το αγρόκτημα λέγοντας πως με αυτό που κάνει δεν θα μπορεί να αντικρίσει τους συμπατριώτες του.

Κ.Μπ.