Αρχική Ν. Κορινθίας Αύριο στις 18:00 Συνεδριάζει η διαχειριστική των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Κόρινθο

Αύριο στις 18:00 Συνεδριάζει η διαχειριστική των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Κόρινθο

Είναι η 128η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιήσει η «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» στην Κόρινθο, αύριο 06/11/2013 και ώρα 18:00μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ.Βασίλης Νανόπουλος θα ενημερώσει τους 16 Προέδρους των Επιμελητηρίων των τεσσάρων Περιφερειών της γεωγραφικής εμβέλειας του Φορέα και τους 2 εκπροσώπους Αναπτυξιακών Φορέων (Κέντρου Στήριξης ΜΜΕ, Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας), μέλη του Δ.Σ., αναλυτικά για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται τους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών» (ΠΕΠ), σε πανελλαδικό και περιφερειακό επίπεδο.
Ειδικότερα θα ο κ. Νανόπουλος θα παρουσιάσει τις εντάξεις για την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων οι οποίες στο σύνολο των τεσσάρων Περιφερειών ανέρχονται σε 3.964 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 561.299.653€ και δημόσιας δαπάνης 295.912.679€ . Εντάξεις οι οποίες αγγίζουν το 84% σχέση με τον αριθμό υποβολών , έναντι του ποσοστού στο σύνολο του ΕΦΕΠΑΕ το οποίο είναι 73%.
Στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στα μέλη του ΔΣ για την πορεία όλων των προγραμμάτων και ειδικότερα για τις δράσεις «Γυναικεία Απασχόληση ΕΠΑΕΕ» , «Μετεγκατάσταση» και «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΙΙ» , στις οποίες η διαδικασία ένταξης είναι σε εξέλιξη.

Στη συνεδρίαση θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλης καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΠΑΕ κ. Α.Μακρής.