Αρχική Ν. Αργολίδος Πελοπόννησος : Δεν ανοίγουν ρολά την Κυριακή τα καταστήματα

Πελοπόννησος : Δεν ανοίγουν ρολά την Κυριακή τα καταστήματα

– Εξαίρεση στην καθολική απόφαση , ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου , απεργία η 3η του Νοέμβρη για την Κόρινθο
Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση η αγορά της χώρας καλείται να εναρμονιστεί ή να αντισταθεί στην Κυριακάτικη λειτουργία που θέλει να επιβάλει η πολιτεία με επιχείρημα την τόνωσή της. Η Πελοπόννησος εν όψει του πρώτου ανοίγματος την Κυριακή 3 Νοεμβρίου δηλώνει σχεδόν καθολικά όχι κρατώντας τα ρολά της κλειστά. Από τους πρώτους συλλόγους που αποφάσισαν αυτός της Κορίνθου αν και επήλθε σύγχυση με επιστολή που κυκλοφόρησε και η οποία ήταν αντίθετη με την απόφαση της γενικής Συνέλευσης. Ωστόσο η απόφαση δεν έχει αλλάξει σύμφωνα και με τον πρόεδρο των εμπόρων Βασίλη Γεώργαρη αλλά και την πρόεδρο της ΟΕΒΕ Κορινθίας Μαρίνα Ταουξίδη και έτσι θα δούμε στην πρωτεύουσα του νομού να είναι ανοιχτά μονάχα τα καταστήματα που συνήθως εργάζονται, δηλαδή κάποιος φούρνος, κάποιο συνοικιακό μίνι μάρκετ, περίπτερα, ίσως και κάποιο ανθοπωλείο.
Στην Τρίπολη ο οικείος εμπορικός σύλλογος ακολουθώντας τις επιθυμίες των μελών του επίσης θα κρατήσει τα ρολά του κλειστά. «Δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή στην Τρίπολη, η απόφασή μας κινήθηκε βάση της επιθυμίας της πλειοψηφίας των μελών μας αλλά και των αποφάσεων των όμορων εμπορικών συλλόγων της περιφέρειας» τονίζει ο Πρόεδρος των εμπόρων Τρίπολης Θανάσης Αρβανίτης.
Ιδία η στάση και των εμπόρων στην αρχαιότερη πόλη το Άργος «η αγορά δεν έχει ανάγκη από μια επιπλέον ημέρα, έχει ανάγκη από ρευστότητα» θα πει στο ΣΗΜΕΡΑ ο πρόεδρος Αντώνης Καλοθέου.
Εξαίρεση στην σχεδόν καθολική στάση των εμπόρων της περιφέρειας Πελοποννήσου οι τουριστικές περιοχές οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν τα καταστήματά τους ανοιχτά τις Κυριακές , ανάμεσα σε αυτές και το Ναύπλιο στην παλιά πόλη, βέβαια εδώ υπάρχει η διαφοροποίηση πως η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου για το σύνολο των καταστημάτων είναι να υπάρξει λειτουργία την Κυριακή όχι βέβαια τις 9 ώρες που έχει καθορίσει το υπουργείο αλλά μόλις 7 από τις 11 δηλαδή το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. «Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε την πραγματικότητα και να κινητοποιηθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των εμπόρων της πόλης Γιώργος Παιβανάς.
Στο πάζλ βέβαια προστίθενται και οι καταναλωτές οι οποίοι παρουσιάζονται μοιρασμένοι, άλλοι δηλώνουν ευθαρσώς πως δεν θα κατέβουν για ψώνια την Κυριακή , άλλοι πάλι το θεωρούν διευκόλυνση .
Οι σύλλογοι ιδιωτικών υπαλλήλων βέβαια έχουν σηκώσει λάβαρο επανάστασης, μάλιστα στην Κόρινθο η 3η του Νοέμβρη είναι ημέρα απεργίας!