Αρχική Χωρίς κατηγορία Σούρτα – φέρτα κρατουμένων στις φυλακές Κορίνθου απο… Σεπτέμβρη του 2014

Σούρτα – φέρτα κρατουμένων στις φυλακές Κορίνθου απο… Σεπτέμβρη του 2014

Υπογεγραμμένες ήδη είναι οι υπουργικές αποφάσεις για την μεταφορά ανηλίκων κρατουμένων στην πόλη της Κορίνθου και το σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης ( δικαστικές φυλακές) το οποίο λειτουργεί στην Άργους , έναντι του δημοτικού σταδίου Κορίνθου.
Οι ανήλικοι κρατούμενοι που θα έρθουν είναι 45 και… επισύρει η έλευσή τους οικοδομικές εργασίες αφού η κράτηση τους θα περιλαμβάνει και εκπαίδευση , συνεπώς θα ανεγερθεί δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, στον υπάρχον φυσικά χώρο αν και κανείς ακόμα δεν ξέρει κατά πόσον είναι εφικτό τούτο.
Η μεταφορά των 45 στην Κόρινθο θα γίνει τον επόμενο Σεπτέμβριο ( έχει την έγκριση του ευρωπαϊκού συμβουλίου και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε) και θα δώσει απάντηση στην συμφόρηση των φυλακών στην Αθήνα. Απάντηση στην συμφόρεση που υπάρχει σήμερα στο κατάστημα της Κορίνθου θα δώσει η… μετακίνηση 45 κρατουμένων που σήμερα εκτίουν την ποινή στην Κόρινθο σε.. άλλη φυλακή!
45 λοιπόν θα έρθουν και 45 θα φύγουν σε μια λογική παραλόγου που τουλάχιστον το ευρύ κοινό δεν κατανοεί εύκολα, εκείνο που ξέρει είναι ότι η πόλη μετατρέπεται σε χώρο φυλακών δίχως κανείς να μπορεί να βάλει ανάχωμα, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Β. Νανόπουλου: «Η Κορινθία δεν πρέπει να είναι τόπος για φυλακές και για κέντρο κράτησης μεταναστών. Η φυσιογνωμία μας είναι τουριστική και δεν πρέπει να συνδεθεί με αυτόν τον τρόπο . Εμείς έχουμε πάγια θέση το κέντρο κράτησης μεταναστών να φύγει και να αλλάξει η χρήση του χώρου και το υπάρχον σωφρονιστικό κατάστημα που βρίσκεται στην πόλη να απομακρυνθεί.»
Χ.τ