Αρχική Ν. Κορινθίας Σε 20 μέρες η απόφαση για του φύλακες στη Νεμέα

Σε 20 μέρες η απόφαση για του φύλακες στη Νεμέα

Εκδικάστηκε χθες στα δικαστήρια της Κορίνθου η τακτική αγωγή των 7 φυλάκων του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας οι οποίοι διεκδικούν να παραμείνουν στην θέση τους, ενέργεια η οποία θα διασφαλίσει παράλληλα την ομαλή λειτουργία τόσο του αρχαιολογικού χώρου όσο και του μουσείου της Αρχαίας Νεμέας.
Οι 7 φύλακες διεκδικούν με την προσφυγή τους στα δικαστήρια την εκ νέου δικαίωση τους στα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει ( η πρώτη απόφαση έχει βγει υπέρ τους). Στο πλευρό τους έχουν ταχθεί τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο καθηγητής Στέφανος Μίλλερ, δυστυχώς όμως οι πολιτικοί παράγοντες του νομού δεν έχουν προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε να “σηκωθεί” το θέμα ψηλά.
Οι εργαζόμενοι , χθες απο τα δικαστήρια, δήλωσαν πως ευελπιστούν σε δικαίωση η οποία θα σημάνει την απρόσκοπτη λειτουργία των δυο χώρων και φυσικά την απαλοιφή του κινδύνου της ανεργία 7 ανθρώπων οι οποίοι προσφέρουν απο το 2007 τις υπηρεσίες τους (κάποιοι μετρούν περισσότερα χρόνια).
Η μη δικαίωση η οποία θα σημάνει απομάκρυνση των 7 θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους χώρους αφού θα μείνουν 3 μόνιμοι φύλακες και 2 νυχτερινοί.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε 15-20 ημέρες.