Αρχική Χωρίς κατηγορία Τώρα και φυλακές ανηλίκων στην Κόρινθο!

Τώρα και φυλακές ανηλίκων στην Κόρινθο!

Προφανώς θέλουν να εκμεταλλευτούν την εγγύτητα της Κορίνθου με την Πρωτεύουσα της χώρας, δεν εξηγείται αλλιώς! Βέβαια αυτή η “εκμετάλλευση” δεν ήταν στο μυαλό όλων όσων τόσα χρόνια μιλούσαν για “προάστιο της Αθήνας” , σε καμιά θα έλεγα περίπτωση δεν σκέφτονταν κέντρα κράτησης και φυλακές!
Επειδή όμως το έλλειμμα το πολιτικό σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο είναι πλέον πασιφανές, η Κόρινθος μετατρέπεται σε ένα χώρο απόθεσης ανθρώπων, αφού το περιβάλλον είναι φιλικό με αντιδράσεις μεμονωμένες και φυσικά πρόσκαιρες!
Τον Αύγουστο του 2012, εγκαθίδρυσαν κέντρο κράτησης μεταναστών, πήγε περίπατο το όνειρο τόσο του Προέδρου του Επιμελητηρίου όσο και του Βουλευτή Κώστα Κόλλια για παραμονή του 6ου Συντάγματος, μαζί περίπατο πήγαν και τα χρήματα που οι φαντάροι και οι συν αυτώ άφηναν στην πόλη ( κατα τους υπολογισμούς του επιμελητηρίου 10 εκ ευρώ)οι οποίοι όλοι θυμούνται πως έδωσαν μάχη για να μην παραχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση και να μην φιλοξενήσει μονάδες όπως το δήμο, την αστυνομία, την Πυροσβεστική. Μάλλον; το μετάνιωσαν οικτρά!
Οκτώβριος του 2013 νέες σκέψεις (και προφανώς και σχεδιασμοί) έρχονται στην δημοσιότητα, περι δημιουργίας κέντρου κρατήσεως ανηλίκων ετούτη τη φορά!
Η ανακοίνωση έγινε απο τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου ο οποίος έκανε λόγο για οξύ πρόβλημα υπερπληθυσμού το οποίο θα λυθεί με ένα νέο κέντρο κράτησης , που αλλού; στην Φιλόξενη, παρακείμενη στην πρωτεύουσα πόλη Κόρινθο!
Για τις φυλακές στον Άγιο Ιωάννη Σαρωνικού, το μόνο σημείο θα έλεγε κανείς που τις επιθυμούσε όσο τίποτα ( στήριζε σε αυτές ανάπτυξη, αναζωογόνηση και πάταξη της ανεργίας),ούτε λόγος! Έμειναν οι ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών οργάνων και οι δεσμεύσεις του τότε Υπουργού Αναστάση Παπαληγούρα…
Βέβαια παράπονο να μην έχουμε; Γεμίζουν την πρωτεύουσα του νομού με κέντρα κράτησης πάσης φύσεως, αξιοθέατα για τους 1800 τουρίστες που θα πιάνουν λιμάνι στην πόλη απο τον ερχόμενο Μάρτιο!
Ποιος θα πανηγυρίσει άραγε γι αυτήν την επιτυχία;
Εκτός κι αν αναλάβει εκ νέου υπηρεσία ο Αντιδήμαρχος Φαρμάκης με τις ντουντούκες και το”Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί!”
Χριστίνα Τσιορωτά