Αρχική Χωρίς κατηγορία Τρίπολη – Σιλίμνα: Μαραθώνιος για την παιδική παχυσαρκία!

Τρίπολη – Σιλίμνα: Μαραθώνιος για την παιδική παχυσαρκία!

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την εταιρεία Focus on Sports συνδιοργάνωσαν τον πρώτο μαραθώνιο «Navarino Challenge» που είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση για την παιδική παχυσαρκία και πληροφόρησης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής ,αλλά και την ανάδειξη της ομορφιάς και την τουριστική προβολή στις περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας.

Στο τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου άνθρωποι όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα ενημέρωσης, αλλά και συμμετοχής στους αγώνες για την στήριξη του ιερού αυτού σκοπού.

Πρεσβευτής του αγώνα «Navarino Challenge» και υποστηρικτής της ιδέας του «Ευ αγωνίζεσθαι» είναι ο Ελληνοαμερικάνος υπερμαραθωνοδρόμος και Αρκαδικής καταγωγής (από τη Σιλίμνα) Dean Karnazes.

Ο κορυφαίος αυτός δρομέας, που έτρεξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανέλαβε την ενημέρωση των γονέων και μαθητών, των σχολείων, των περιοχών, γύρω από το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας και της καταπολέμησης της, μέσω της άθλησης, της υγιεινής ζωής και προπαντός της σωστής διατροφής.

Το «Navarino Challenge» ξεκίνησε την Παρασκευή από την εκκλησία της Σιλίμνας, τόπος καταγωγής του μεγάλου Ελληνοαμερικάνου δρομέα και είχε τερματισμό την Πλατεία Πετρινού, όπου ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης έδωσε ένα αναμνηστικό στον Dean Karnazes, ενώ στις απονομές του αγώνα των επτά χιλιομέτρων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ταλούμης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Σταύρος Κουκάκης ,ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κάρλος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης Χριστίνα Ζαμπαθά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Παλιογιάννης, Ηλίας Τζανής.

Δίπλα στον Dean Karnazes έτρεξαν δύο ακόμα σπουδαίοι αθλητές του Ελληνικού αθλητισμού, οι Ολυμπιονίκες μας Σπύρος Γιαννιώτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αλλά και κορυφαίοι δρομείς του κλασσικού αθλητισμού, όπως είναι η Τίνα Κεφαλά. Στο τέλος του αγώνα ακολούθησε γιορτή για όλους τους διαγωνιζόμενους αλλά και τους πολίτες του Δήμου Τρίπολης.

Ο Δήμος Τρίπολης ευχαριστεί για τη σημαντική συμβολή τους στη διεξαγωγή του αγώνα την Τροχαία Τρίπολης για τα μέτρα ασφαλείας που πήρε, την ΕΟΔ και τον ΕΕΣ για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα ,το ΣΔΥ Τρίπολης για την παρουσία των δρομέων του που συνόδευσαν τον Dean Karnazes, καθώς και τα ΜΜΕ για την προβολή του αγώνα.