Αρχική Ν. Κορινθίας Το spa, η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και το δημοσίευμα της Καθημερινής

Το spa, η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και το δημοσίευμα της Καθημερινής

και ενώ το spa στο Λουτράκι βρίσκεται στο κέντρο πολύ σοβαρών εξελίξεων μετά την αίτηση πτώχευσης από της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ , η διαφήμιση του καλά κρατεί! Η Καθημερινή στην ηλεκτρονική της έκδοση φιλοξενεί αφιέρωμα στον θερμαλισμό και στο spa Λουτρακίου το οποίο και παραθέτουμε:
ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ :Αρχαία και σύγχρονη απόλαυση
Από τα βάθη των αιώνων το ιαματικό νερό του Λουτρακίου, έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο φυσικής υγιεινής ζωής, ευεξίας και αναζωογόνησης του σώματος και του πνεύματος. Σήμερα στην κοντινή λουτρόπολη μας υποδέχεται το «Loutraki Thermal Spa» για να μας χαρίσει υγεία, χαλάρωση και ομορφιά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Το Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Νερών «Loutraki Thermal Spa», βρίσκεται στην ιστορική και κοσμοπολίτικη λουτρόπολη του Λουτρακίου, επί της οδού Γ. Λέκκα 24, ακριβώς απέναντι από το όμορφο παραλιακό πάρκο της πόλης. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων του νομού Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πόλη του Λουτρακίου και το Υδροθεραπευτήριο «Loutraki Thermal Spa», απέχουν μόλις 5 χιλιόμετρα από τη Διώρυγα του Ισθμού και μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα, ενώ υπάρχει πολύ καλή πρόσβαση από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Η πρόσβαση στην περιοχή είναι εύκολη και από την πόλη της Πάτρας, ενώ το Λουτράκι προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές στους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της νοτίου Ελλάδας.

Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ

Η πόλη, ονομαστή κώμη από την αρχαιότητα κυρίως για τα Ιαματικά της Νερά, οφείλει το όνομά της στα ιαματικά λουτρά που γίνονταν στις πηγές της (Λουτρά = Λουτράκι). Η αρχαία πόλη των «Θερμών», το σημερινό Λουτράκι, συνδέεται μυθολογικά με τη θεά «Θερμία» Αρτέμιδα, προστάτιδα των θερμών ιαματικών πηγών και από την αρχαιότητα θεωρείτο η αγαπημένη πόλη των θεών.

Οι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των νερών του Λουτρακίου, προσφέρουν από τα βάθη των αιώνων πρόληψη και θεραπεία, σε πλήθος παθολογικών, μυοσκελετικών, δερματικών και άλλων παθήσεων, αλλά ταυτόχρονα χαρίζουν ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση, αντιγήρανση και απόλυτη αναγέννηση σώματος και πνεύματος. Ηδη από την εποχή του Ιπποκράτη, είχε διαπιστωθεί ότι η υδροθεραπεία σε ζεστό νερό (30- 31 βαθμούς Κελσίου), προάγει τη μυϊκή χαλάρωση, μειώνοντας την ευαισθησία στον πόνο, ενώ οι ιδιότητες του ιαματικού νερού σε συνδυασμό με την θερμοκρασία, κατεβάζουν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το ζωογόνο Ιαματικό Νερό Λουτρακίου, έχει συνδέσει το όνομά του από τα πανάρχαια χρόνια, με τη θεραπεία πολλών επιφανών προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών και του Ρωμαίου στρατιωτικού και πολιτικού Λεύκιου Κορνήλιου Σύλλα. Η πρώτη αναφορά για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες, γίνεται ήδη από τον ιστορικό Ξενοφώντα, ο οποίος στο έργο του «Ελληνικά IV» αναφέρει, ότι οι Σπαρτιάτες στρατιώτες μετά τις μάχες, για να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν, κατέφευγαν στη ζωογόνο δύναμη των Ιαματικών Νερών της αρχαίας κώμης των Θερμών. Η χρήση του Ιαματικού νερού Λουτρακίου συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων και εν συνεχεία το Λουτράκι, με σημείο αναφοράς τα ιαματικά του λουτρά, αναγνωρίστηκε ως μητροπολιτικό κέντρο της τουριστικής Ελλάδας και ως πρώτος θεραπευτικός σταθμός.

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ «ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Η σύγχρονη ιστορία του Λουτρακίου και του Ιαματικού Τουρισμού αρχίζει το 1847, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αναλύσεις των μεταλλικών υδάτων από τον καθηγητή Τζιοβάνι Μπατίστα Δελβινιώτη. Το 1855 δημιουργούνται οι πρώτες ξύλινες λουτρικές εγκαταστάσεις με 10 λουτήρες, ενώ το 1874 αυτές αντικαταστάθηκαν από λιθόκτιστες. Το 1934 χτίστηκε το απαράμιλλης αρχιτεκτονικής κλασικό κτίριο των «Λουτρών Πολυτελείας», το οποίο επισκεπτόταν για θεραπευτικούς σκοπούς ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελ. Βενιζέλος. Το κλασικό αυτό κτίριο ανακαινίσθηκε το 2009 – 2010 και συνδέθηκε αρμονικά με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου, που ονομάζεται πλέον Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Νερών «Loutraki Thermal Spa». Η πηγή του Δήμου, έχει ανακηρυχθεί ως Ιαματική και κατατάχθηκε στην κατηγορία των Ιαματικών Πηγών Τουριστικής Σημασίας. Τα ιαματικά ύδατα χαρακτηρίζονται υπόθερμα, χλωρονατριούχα, μεταλλικά, ασθενώς αλκαλικά, θερμοκρασίας από 29,5ο C έως 31,4ο C και ραδιενεργά 31 μονάδες Mache. Η Λουτροθεραπεία στις πηγές αυτές, που αναβλύζουν από μεγάλο βάθος εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία για αρθροπάθειες, ρευματοπάθειες, για την αποκατάσταση της κινητικότητας μετά από ορθοπεδικά χειρουργεία, ισχιαλγία, οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, δισκοπάθεια και βοηθά ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση μυοσκελετικών και αθλητικών κακώσεων που δημιουργούνται από τις επίπονες προπονήσεις.

ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Σήμερα, το υπερσύγχρονο «Loutraki Thermal Spa» σας υποδέχεται για να φροντίσει αποκλειστικά για εσάς, την προσωπική σωματική σας υγεία και να σας αποκαλύψει τα υπέροχα μυστικά του που θα σας χαρίσουν υγεία, ευεξία, χαλάρωση, ομορφιά και αναζωογόνηση, με τη ζωογόνο δύναμη του Ιαματικού Νερού Λουτρακίου.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια περίπου 5.076 τ.μ., σ’ ένα μοναδικό περιβάλλον προσιτής πολυτέλειας και άριστης φιλοξενίας θα αναζωογονήσετε τις αισθήσεις σας, θα αναγεννήσετε το σώμα και το πνεύμα σ’ ένα μοναδικό ταξίδι εμπειρίας.

Στις εγκαταστάσεις του «Loutraki Thermal Spa» περιλαμβάνονται:

2 εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες με καταρράκτες και jet υδρομαλάξεων (υποβρύχια υδρομασάζ) 201 τ.μ. και 40 τ.μ. αντίστοιχα με Ιαματικό Νερό, με θερμοκρασία 30-31 βαθμούς Κελσίου για μοναδική χαλάρωση, ευεξία και αναζωογόνηση.
1 εσωτερική πισίνα ψυχρού ύδατος 20 τ.μ. για μετατραυματικά προβλήματα.
1 εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα υδρομαλάξεων με υδάτινο μανιτάρι, με καταρράκτη και pool bar, 200 τ.μ., με ιαματικό νερό θερμοκρασίας 30-31 βαθμούς Κελσίου.
4 ατομικές καμπίνες με μπανιέρες υδροθεραπείας. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται η καμπίνα με την υπερσύγχρονη μπανιέρα Caracalla Υδρομασάζ με πολλαπλούς εκτοξευτήρες.
3 διπλές καμπίνες με μπανιέρες υδροθεραπείας.
Σάουνα
Ατμόλουτρα/Χαμάμ
2 χώροι καταιονισμού από απόσταση.
2 χώροι ντους ψιλής βροχής.
Γυμναστήριο
Αίθουσες ομορφιάς και περιποίησης (Προγράμματα περιποίησης με μέλι και γάλα, προγράμματα περιποίησης για γυναίκες και άνδρες με αρχαιοελληνικά βότανα, ειδικές θεραπείες ενυδάτωσης, σύσφιξης και ανάπλασης προσώπου κ.ά).
Χώροι ατομικού μασάζ (Ινδικό μασάζ κεφαλής, Trigger points μασάζ, μασάζ ολιστικό, μασάζ σώματος χαλαρωτικό, Αθλητικό μασάζ, μασάζ με αιθέρια έλαια, Thai Foot μασάζ, Σοκολατοθεραπεία, Hot Stones μασάζ κ.ά). Στο Υδροθεραπευτήριο προσφέρονται ειδικά θεραπευτικά προγράμματα 3,5 και 6 ημερών για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων υγείας, δισκοπάθεια, αρθρίτιδες, αυχενικό σύνδρομο, ισχιαλγία, οσφυαλγία, δερματικά προβλήματα κ.ά.
2 χώροι για Λασποθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει επάλειψη της πάσχουσας κυρίως περιοχής, με λάσπη από τη Νεκρά Θάλασσα, αναμεμειγμένη με ιαματικό νερό Λουτρακίου. Η λάσπη επαλείφεται απ’ ευθείας στο δέρμα σε θερμοκρασία 36-37 βαθμούς Κελσίου για 15 έως 20 λεπτά, ενώ στο τέλος της θεραπείας ο ασθενής ξεπλένεται με ζεστό νερό. Ο συνδυασμός Λασποθεραπείας με υδροθεραπεία αμέσως μετά, μειώνει δραστικά τους αρθρικούς και μυϊκούς πόνους, αυξάνει τη λεμφική κυκλοφορία και αυξάνει τις καύσεις του μεταβολισμού. Ενδείκνυται σε εκφυλιστικές αρθροπάθειες, ρευματοπάθειες, οσφυαλγίες, μυοσκελετικά και μετατραυματικά προβλήματα και προσφέρει θεαματικά ευεργετικά αποτελέσματα σε φλεγμονώδεις δερματοπάθειες.
Αίθουσα Yoga
Καφετέρια.
Ανετοι χώροι υποδοχής και ανάπαυσης.
πρόσβαση για ΑΜΕΑ.
Το «Loutraki Thermal Spa» σας καλεί σ’ ένα ταξίδι αναγέννησης του εαυτού σας. Η διαδρομή του είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για να σας κάνει να δείτε μέσα στην ψυχή σας και να αισθανθείτε υγιής, γεμάτος ευεξία και ενέργεια!