Αρχική Ν. Κορινθίας “Παράξενες” οι νέες αντικειμενικές αξίες στην Κορινθία – Οικισμοί μετατρέπονται σε θέρετρα!

“Παράξενες” οι νέες αντικειμενικές αξίες στην Κορινθία – Οικισμοί μετατρέπονται σε θέρετρα!

Αιφνιδιάστηκε και το τεχνικό επιμελητήριο στην Κορινθία από τις αντικειμενικές αξίες που εξέδωσε το υπουργείο στην Κορινθία και οι οποίες εκτοξεύουν στα ύψη τους φόρους ακίνητης περιουσίας. Στην δε περιοχή άσσου και Λεχαίου η αντικειμενική αξία έφτασε για το τετραγωνικό μέτρο τα 100 ευρώ, ποσό δυσθεώρητο που προκαλεί βεβαίως σωρεία ερωτηματικών. Για παράξενες διακυμάνσεις μιλά το τεχνικό επιμελητήριο δια του προέδρου του κ. Κωστήρη.
Παραλιακές τουριστικές περιοχές όπως το ξυλόκαστρο εμφανίζονται με αντικειμενικές παράξενα χαμηλές ενώ οικισμοί όπως στο περιγιάλι και στον άσσο μετατρέπονται σε θέρετρα και οι κάτοικοί τους σε έχοντες και κατέχοντες . Λάθος ή μήπως όχι;

Το όλο ζήτημα προκαλεί βεβαίως και ερωτηματικά για το εάν η αρμόδια Δ.Ο.Υ. Κορίνθου απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών πλήρη στοιχεία για την περιοχή Άσσου-Λεχαίου, ώστε το τελευταίο να καθορίσει την αντικειμενική τιμή της περιοχής βάσει της κατώτερης τιμής οικοπέδου και εάν ο Δήμος Κορινθίων συνεργάσθηκε αρμονικά με τη Δ.Ο.Υ. ως προς την εξεύρεση συμβολαίων βάσει των οποίων θα διαπιστωνόταν η κατώτερη τιμή της περιοχής, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της Κορινθίας (Κιάτο και Ξυλόκαστρο), στις οποίες, χάρη σε αυτήν την σύμπνοια των τοπικών φορέων εφαρμόσθηκε κατά τρόπο ορθό ο νόμος.