Αρχική Ν. Αρκαδίας Τρίπολη:Μπες στην θέση μου…

Τρίπολη:Μπες στην θέση μου…

Σάββατο βράδυ 19 Οκτωβρίου 2013, ένα δείπνο διαφορετικό από τα άλλα θα λάβει χώρα στην Τρίπολη (Τουριστικό Περίπτερο Άλσους Αγίου Γεωργίου), για πρώτη φορά στα χρονικά της Πελοποννήσου! Όλοι οι θαμώνες του εστιατορίου θα πρέπει να φάνε, να πιούνε και να διασκεδάσουν χωρίς να βλέπουν, ενώ μέσα στο μαγαζί θα απαγορεύεται κάθε πηγή φωτός και θα σερβίρουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης και εκπαιδευμένοι εθελοντές!

Συντονιστής των δράσεων ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Ιλίου, ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός και διατελεί σήμερα Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 18:00 το απόγευμα, στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου, άλλη μια βιωματική δράση θα λάβει χώρα για την ευαισθητοποίηση του κοινού: ο κ. Αυγουλάς και η ομάδα του, θα φορέσουν μάσκα σε διερχόμενους πολίτες και θα τους κάνουν μια διαφορετική βόλτα στην Τρίπολη ώστε να δουν την πόλη τους με κλειστά μάτια!

«Καλούμε τον κόσμο βιωματικά να μπει στη θέση μας για λίγα λεπτά και να γνωρίσει έτσι από κοντά το πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η καθημερινότητα σου όταν σου λείπει μια από τις αισθήσεις. Χάρη στη βοήθεια των εθελοντών μας, προσφέρουμε αφιλοκερδώς μια διδακτική εμπειρία ζωής πιστεύοντας στην Ισότητα και με στόχο να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία με σεβασμό στο Διαφορετικό και τον Άνθρωπο. Ας μην ξεχνάμε ότι την αναπηρία δεν την επιλέξαμε, μαθαίνουμε όμως να ζούμε με αυτή και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας και της ταυτότητάς μας», δηλώνει ο κ. Αυγουλάς.

Σας καλούμε στη συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο κ. Αυγουλάς την Πέμπτη 17 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).