Αρχική Ν. Αρκαδίας Τρίπολη: Έρχονται ακόμα 8 βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων

Τρίπολη: Έρχονται ακόμα 8 βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ.Γιάννης Σμυρνιώτης σε συνέντευξη του σήμερα μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται στον δήμο για την προώθηση της ανακύκλωσης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε: ‘’Στις 2 Οκτωβρίου ο Δήμος Τρίπολης παρέλαβε επιστολή από την Γενική εταιρία ΕΕΑ η οποία ανέφερε ότι θα γίνει δωρεά ενός απορριμματοφόρου και 200 κάδων ανακύκλωσης. Με αυτό το απορριμματοφόρο θα προχωρήσει η ανακύκλωση σε μεγαλύτερο εύρος του Καλλικρατικού Δήμου.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Oικονομικής Eπιτροπής, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως εγκρίθηκαν και οι όροι της δημοπρασίας για άλλους 8 βυθιζόμενους κάδους. Μελλοντικά σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε διαφορετικούς κάδους για το γυαλί, το πλαστικό και τα λοιπά ανακυκλώσιμα, σχεδιασμός όμως που προϋποθέτει την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών και την ευαισθητοποίηση στο θέμα της ανακύκλωσης.»
Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων της Οιχαλίας στην πιθανή εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας στην περιοχή τους και το κατά πόσο πιστεύει πως θα υπάρξουν ανάλογες αντιδράσεις και στην Τρίπολη, ο κ.Σμυρνιώτης απάντησε: ‘’Πρέπει κάποια στιγμή τα απορρίμματα τα οποία παράγουμε εμείς να τα διαχειριστούμε και να σταματήσουμε να τα πετάμε δεξιά και αριστερά και πρέπει να αποφασίσουμε να τα διαχειριστούμε το πιο ορθά περιβαλλοντικό τρόπο’’.