Αρχική Ν. Αρκαδίας Παναρκαδικό: “Παγωμένη” 2 χρόνια η δωρεά Γκουντάνη κινδυνεύει να χαθεί

Παναρκαδικό: “Παγωμένη” 2 χρόνια η δωρεά Γκουντάνη κινδυνεύει να χαθεί

500.000 ευρώ είναι η δωρεά της οικογένειας Γκουντάνη στο παναρκαδικό νοσοκομείο προκειμένου ν αποκτήσει αιμοδυναμικό τμήμα και να ανακουφίσει χιλιάδες ασθενείς.Η δωρεά αυτή δυστυχώς έχει “παγώσει” εδω και 2 χρόνια και σήμερα; κινδυνεύει να χαθεί όπως θα δηλώσει ο γιατρός Γιώργος Παπασταματάκης :‘’Σε αυτή την περίπτωση ισχύει η παροιμία που λέει γάιδαρο του χαρίζανε και τον κοίταζε στα δόντια. Αυτή την στιγμή έχουμε στα χέρια μας μια κληρονομιά Γκουντάνη που αφορά τη δωρεά στο νοσοκομείο ενός ψηφιακού αγγειογράφου που θα στελεχώσει το αιμοδυναμικό τμήμα. Το αιμοδυναμικό είναι απαραίτητο, είμαι υπέρμαχος του να γίνει αλλά βλέπω μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα. Η συζήτηση για το αιμοδυναμικό τμήμα είχε ξεκινήσει ήδη από το 2002 επί Οδυσσέα Βουδούρη αλλά δεν προχώρησε για διάφορους λόγους.Για να καταλάβει και ο κόσμος περι τίνος πρόκειται, σε ένα αιμοδυναμικό τμήμα, γίνονται εξειδικευμένες εξετάσεις για την καρδιά, καθώς και επεμβάσεις αγγειοπλαστικές, μπαλονάκια κλπ. Έτσι λοιπόν αυτή η κληρονομιά θα αναβαθμίσει το νοσοκομείο και θα προσφέρει λύσεις σε πολλά προβλήματα, σε καρδιοπαθείς κυρίως αρρώστους.
Βεβαίως ακόμα και αν προχωρήσει το θέμα της κληρονομιάς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το θέματης στελέχωσης του τμήματος αυτού, το οποίο χρειάζεται τουλάχιστον 15 άτομα και 3 βάρδιες. Η κυβέρνηση οφείλει να στελεχώσει το νοσοκομείο με το απαραίτητο προσωπικό, αλλιώς δεν έχει νόημα να λειτουργήσουμε αγγειογράφο ψηφιακό στην Τρίπολη’’.
Ο κ.Παπασταμάτακης τόνισε για ακόμα μια φορά πως είναι υπέρμαχος του να αποκτήσει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αιμοδυναμικό τμήμα, το οποίο θα οδηγήσει σε αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται ήδη.
‘’Θα πιέσουμε να γίνουν προσλήψεις επικουρικών ιατρών και εσωτερικές μετακινήσεις. Βεβαίως υπάρχει και το κόστος συντήρησης, αλλά μπροστά στις υπηρεσίες που θα προσφερθούν, τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα’’, πρόσθεσε.