Αρχική Ν. Αρκαδίας Φράγκος: ‘’ Τις συντάξεις μας τις έχουμε προπληρώσει τόσα χρόνια και δεν...

Φράγκος: ‘’ Τις συντάξεις μας τις έχουμε προπληρώσει τόσα χρόνια και δεν θα δεχτούμε να περικοπούν περαιτέρω’’

Σε συνέντευξη του ο κ. Φράγκος Δημήτρης, πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕ Τρίπολης, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:’’ Αρχικά να σας πω πως στις 20 του μήνα, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, διοργανώνουμε παμπελοποννησιακή σύσκεψη των σωματείων ΟΑΕ της Πελοποννήσου. Καλούμε λοιπόν τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες της πόλης μας να συμμετέχουν στην σύσκεψη αυτή, στην οποία θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου μας, όπως η σύνταξη , η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα χαράτσια, καθώς και όλα όσα μας ταλανίζουν τόσο καιρό. Οσον αφορά τις συντάξεις, θέμα που μας καίει όλους, πρέπει να ενημερώσουμε και να προετοιμάσουμε τον κόσμο ότι ετοιμάζουν νέες περικοπές τις επικουρικές συντάξεις και ένα συνεχεία στις κύριες συντάξεις. Παρόλο που αυτό διαψεύδεται εμείς πιστεύουμε πως θα γίνει όπως και στο παρελθόν. Το έχουμε δει το έργο πάλι. Πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτά. Οι ασφαλισμένοι του ταμείου μας έχουν προπληρώσει από την τσέπη τους την ασφάλεια τους. Τα χρήματα μας τα έχουν προεισπράξει και δεν μας κάνουν χάρη να μας δίνουν τις συντάξεις που δικαιούμαστε μετα από τόσα χρόνια δουλειάς. Τα δικά μας χρήματα μας επιστρέφουν στην ουσία. Μήνα πληρώναμε και μήνα πρέπει να παίρνουμε. Οι οικογένειες των συνταξιούχων πλέον με αυτές τις χαμηλές συντάξεις καλούνται να συντηρήσουν σε πολλές περιπτώσεις και τα παιδιά τους τα οποία είναι άνεργα και μένουν κάτω από την ίδια στέγη’’.

Επιπλέον ο κ.Φράγκος τόνισε πως το κυριότερο ζήτημα που θα τεθεί είναι τα οικονομικά του ταμείου απασχόλησης ελεύθερων επαγγελματιών. ‘’Οι νόμοι Σουφα, Πετραλιά και πρόσφατα του Λοβέρδου, είναι οι νόμοι που διέλυσαν το ταμείο και το οδήγησαν στην σημερινή του κατάσταση. Οι κόποι τόσων χρόνων πήγαν σε θαλασσοδάνεια εφοπλιστών που ήταν δανεικά και αγύριστα’’, δήλωσε.

Τέλος ο κ.Φράγκος αναφέρθηκε και στο θέμα τηνς υγείας το οποίο απασχολεί τους συνταξιούχους. ‘’Τι θα γίνει με τον ΕΟΠΠΥ; Τι θα γίνει με τα νοσοκομεία που κλείνουν; Τι θα γίνει με την αυξηση της συμμετοχής στα φάρμακα; Οι κρατήσεις που δίναμε τόσα χρόνια για την υγεία που πήγανε;’’, αναρωτήθηκε ο κ.Φράγκος, ενώ τόνισε για ακόμα μια φορά πως όλα αυτά τα έχουν προπληρώσει οι συνταξιούχοι και τα απαιτούν.