Αρχική Ν. Αρκαδίας Σμυρνιώτης: ‘’Ελπίζω πως το χιονοδρομικό θα μπορέσει να λειτουργήσει έγκαιρα’’

Σμυρνιώτης: ‘’Ελπίζω πως το χιονοδρομικό θα μπορέσει να λειτουργήσει έγκαιρα’’

Ο δήμαρχος Τρίπολης, κ.Γιάννης Σμυρνιώτης, σε συνέντευξη του μίλησε για το Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, το οποίο απασχόλησε για ακόμα μια φορά το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο έλαβε χώρα χτες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Σμυρνιώτης δήλωσε: ‘’Προσπαθούμε ως δήμος να πάρουμε την διαχείριση του χιονοδρομικού, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μπορέσει αυτός ο σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών, τουριστών και αθλητών να συνεχίσει να είναι βιώσιμος. Δυστυχώς κάθε χρόνο έχουμε προβλήματα στο βουνό, με δολιοφθορές κτλ. Αυτή την στιγμή έχουμε λοιπόν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα το οποίο είναι από όλους κατανοητό, το ότι πρέπει δηλαδή ο δήμος να αναλάβει την διαχείριση. Ζήτησα λοιπόν χτες την εξουσιοδότηση του δημοτικού συμβουλίου, με ένα τίμημα της τάξεως των 20.000 ευρώ κατ΄έτος, δηλαδή περίπου 1600 ανα μήνα. Αυτό θα είναι είτε με μορφή μίσθωσης, είτε με μορφή προγραμματικής σύμβασης, αυτό θα το δούμε μέσα στην βδομάδα. Ακούστηκαν βέβαια και κάποιες απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να παραχωρηθεί το χιονοδρομικό στον Δήμο δωρεάν, με ένα συμβολικό τίμημα και η να δίδεται μια επιχορήγηση στον ΕΟΣ. Σύμφωνα με την άποψη μου, επειδή σαν χώρα βρισκόμαστε σε κρίση, μπορεί τα επόμενα χρόνια, οι επιχορηγήσεις προς τα σωματεία να μην υπάρχουν, ή να είναι πάρα πολύ μικρές. Επειδή λοιπόν θέλουμε σε ανταπόδοση αυτών που κάποιοι άνθρωποι έκαναν στο βουνό, να είμαστε συνεπείς στα όσα θα αναλάβουμε ως δημοτική αρχή έναντι του ΕΟΣ, προκειμένου να συνεχίσει και αυτός την λειτουργία του, είπαμε να μπορέσει να είναι α ανταπόδοση είτε με μορφή μισθώματος, είτε με μορφή προγραμματικής σύμβασης’’.

Στη συνέχεια ο κ.Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του χιονοδρομικού λέγοντας πως ο δήμος θα πρέπει να το μισθώσει σε κάποιον ιδιώτη, καθώς δεν μπορεί να το λειτουργήσει με το προσωπικό του δήμου, πέρα των γραφειοκρατικών προβλημάτων που θα προέκυπταν για τις διάφορες προμήθειες που θα χρειάζονταν για την λειτουργία του χώρου εάν το αναλάμβανε ο δήμος.

Τέλος ο δήμαρχος Τρίπολης, εξέφρασε την πεποίθηση του πως θα λυθούν τα όποια προβλήματα και το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου θα μπορέσει να ανοίξει έγκαιρα τις πόρτες του στους λάτρεις του σκι και του βουνού.