Αρχική Ν. Αρκαδίας Ασέα: Πολιτιστικό καφενείο στο χωριό του Νίκου Γκάτσου

Ασέα: Πολιτιστικό καφενείο στο χωριό του Νίκου Γκάτσου

Στο χωριό του ποιητή Νίκου Γκάτσου, σε μια λιτή εκδήλωση ,εγκαινιάστηκε το πολιτιστικό καφενείο με την επωνυμία “Ελβετία” στην πλατεία της Άνω Ασέας.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Ντάνος , ο επικεφαλής δραστηριότητας έργων του ΔΕΣΦΑ Γιάννης Χωματάς , ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ασέας Ηλίας Φράγκος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Αθήναις Ασεατών Μαρία Φράγκου και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή τιμητικών πλακετών στους εκπροσώπους του ΔΕΣΦΑ από το Δήμαρχο Τρίπολης και τραγούδια εμπνευσμένα από τον Ασεάτη ποιητή Νίκο Γκάτσο.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε:
«Αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας μεταξύ του δήμου Τρίπολης, της εταιρείας J&P Άβαξ που κατασκευάζει τον αγωγό φυσικού αερίου στην περιοχή της Αρκαδίας, και του ΔΕΣΦΑ υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται έργα στο Δήμο μας τα οποία και χρηματοδοτούνται από την εταιρεία . Ένα από αυτά τα έργα είναι και η ανακατασκευή του παλιού καφενείου στην Ασέα σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο.
πολιτιστικο κεντρο ασεα 3
Τα έργα τα οποία έγιναν με δαπάνες της εταιρείας αφορούν τον καθαρισμό του Γαρεάτη ποταμού , έργα ύδρευσης στο Παρθένι ενώ θα εκτελεστούν και τρία νέα αντισταθμιστικά έργα στη διέλευση του αγωγού από τις περιοχές του δήμου Τρίπολης.
Τα τρία αυτά έργα είναι ο ηλεκτροφωτισμός της Γέφυρας Μάναρη , ένα γήπεδο 5Χ5 στην Άνω Ασέα και η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τη Δόριζα ,από τη διασταύρωση Μάναρι.
Τα ανωτέρω νέα έργα που επίσης προτάθηκαν από τη δημοτική αρχή ως ανταποδοτικά για Το κόστος που υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών όπου γίνεται η διέλευση του αγωγού έχουν πάρει ήδη την έγκριση της κατασκευαστικής εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου και του ΔΕΣΦΑ .
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνέβαλαν για να υλοποιηθεί αυτό το έργο το οποίο δίνει ζωή στην τοπική κοινότητα Ασέας , στο χωριό του μεγάλου ποιητή Νίκου Γκάτσου.»
πολιτιστικο κεντρο ασεα