Αρχική Ν. Αρκαδίας 3 on 3 στο πάρκο του Τεγεατικού

3 on 3 στο πάρκο του Τεγεατικού

Με κεντρικό σύνθημα «Νέοι Δρόμοι στα… τρίποντα» το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Επισκοπή Τεγέας το καθιερωμένο, γνωστό και καταξιωμένο σε μικρά και μεγάλα παιδιά, τουρνουά μπάσκετ «3 με 3».

Αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 1995 έως το 2005, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο κατάστημα αθλητικών ειδών TSOUKALAS SPORT (Τάσου Σεχιώτη 17, Τρίπολη), για να παίξουν και το κυριότερο να ευχαριστηθούν με τη ψυχή τους αυτή τη γιορτή του μπάσκετ ή ηλεκτρονικά στο mail της ΕΟΚ helbasket@basket.gr

Το τουρνουά «3 με 3» βρίσκεται αισίως στον 17ο του χρόνο και σε λίγο πλέον θα… ενηλικιωθεί, έχοντας προσφέρει ήδη πολλές φουρνιές καλών παικτών στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ και φέτος έχει γράψει σημαντικά νούμερα συμμετοχών στις μέχρι τώρα διοργανώσεις του.

Αρωγός πάντα της προσπάθειας που κάνει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή είναι πάντα ο Δήμος Τρίπολης.

Μετά από οκτώ διοργανώσεις «3 με 3» στην Τρίπολη και τη συμμετοχή 4.784 παιδιών, η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ επιστρέφει φέτος στην περιοχή μας, αλλά αυτή τη φορά στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Επισκοπή Τεγέας, όπου τα παιδιά αναμένεται να γεμίσουν τα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα με τις φωνές και το παιχνίδι τους.

Φέτος το τουρνουά «3 με 3» προσθέτει χρώμα και ζωή σε έναν πολύ όμορφο χώρο, όπως είναι οι εγκαταστάσεις του Τεγεατικού Συνδέσμου και της πρώην Οικοκυρικής Σχολής στο συγκεκριμένο χώρο και με την προσδοκία να παρακολουθήσουμε τα ανερχόμενα ταλέντα και τους εκκολαπτόμενους άσσους του μπάσκετ της περιοχής μας.

Το τουρνουά «3 με 3» γίνεται για 9η φορά στο Δήμο Τρίπολης και για πρώτη φορά επιχειρείται μία μικρή αποκέντρωση, με τη διεξαγωγή του στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Τεγέα, από όπου όλοι οι φίλοι του αθλήματος προσδοκούν ανάλογη συμμετοχή με τα προηγούμενα χρόνια.

Το «3 με 3» ουσιαστικά είναι το κλασσικό, παραδοσιακό μονό του μπάσκετ, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά που πηγαίνουν στα δημοτικά, στα γυμνάσια και στα λύκεια με τους παίκτες να χωρίζονται με βάση τις ηλικίες τους σε κατηγορίες.

Από 8 έως 18 ετών αγόρια και κορίτσια της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να ευχαριστηθούν το μπάσκετ μαζί με τις παρέες τους και πάνω στους κανόνες του παιχνιδιού. Οι ομάδες παίζουν και συνεχίζουν να παίζουν όσο κερδίζουν με το σύστημα ντάμπλ-νοκ άουτ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ενώ οι νικητές των διαγωνισμών τρίποντων και ελευθέρων βολών θα κερδίσουν πλούσια δώρα, ενώ στους παίκτες των ομάδων που θα συμμετάσχουν στους τελικούς αγώνες κάθε ομίλου του τουρνουά (δηλαδή δύο ομάδες από κάθε όμιλο) η Ομοσπονδία θα δώσει δώρο από ένα μπλουζάκι «3 με 3». Τέλος, στους παίκτες της νικήτριας ομάδας κάθε ομίλου θα απονεμηθούν μετάλλια.

Πολύτιμοι αρωγοί της προσπάθειας αυτής είναι πάντα οι δύο χορηγοί που κάνουν πράξη τις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Η CHAMPION και η SPALDING επιβραβεύουν τα παιδιά τόσο για τη συμμετοχή τους, όσο και για τις νίκες τους στους διαγωνισμούς που γίνονται.