Αρχική Ν. Αρκαδίας Τρίπολη: Μια ημερίδα για… γονείς!

Τρίπολη: Μια ημερίδα για… γονείς!

Ημερίδα για τις πρώτες ημέρες στο σχολείο και συμβουλές προς τους γονείς θα γίνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης.

Θα μιλήσουν Δάσκαλοι, Ειδικοί παιδαγωγοί, Λογοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές και Εργοθεραπευτές. Κεντρική ομιλήτρια η ψυχολόγος Δρ. Παντελή Σμαρούλα.

 

Για την ημερίδα μας μίλησε, κ.Λογοθέτη Δήμητρα, λογοθεραπεύτρια, η οποία τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να έρθουν οι γονείς να παρακολουθήσουν αυτή την δράση, καθώς όπως είπε είναι όπλο στα χέρια των γονέων το να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους κατά τις πρώτες μέρες τους στα σχολεία.

 

 

Πιο συγκεκριμένα η κ.Λογοθέτη δήλωσε: ‘’ Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και επειδή οι πρώτες μέρες είναι γεμάτες έντονα συναισθήματα και καινούργιες εμπειρίες, που λιγάκι αποσταθεροποιούν τη ζωή των παιδιών και της οικογένειας τους, σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε μια ημερίδα. Είναι καλεσμένοι αρκετοί επιστήμονες οι οποίοι θα μας δώσουν συμβουλές, προκειμένου η ένταξη των παιδιών μας στην σχολική κοινότητα να γίνει πιο ομαλά. Το σημαντικό είναι πως σε αυτή την ημερίδα οι γονείς θα μπορέσουν να θέσουν ερωτήσεις για να λύσουν όποια ερωτηματικά έχουν γύρω από την ένταξη των παιδιών τους στην σχολική κοινότητα’’

 

Στη συνέχεια η κ.Λογοθέτη μας μίλησε για το κατά πόσο αποτελεί στην πόλη μας και όχι μόνο, ταμπού η πιθανή επίσκεψη σε έναν λογοθεραπευτή, καθώς και το κατά πόσο επηρεάζονται τα παιδιά από ενδεχόμενες λανθασμένες συμπεριφορές των γονέων τους, οι οποίοι είναι φανερά επηρεασμένοι από την οικονομική κρίση.‘’Αυτή η περίοδος είναι αρκετά δύσκολη για τους γονείς, οι οποίοι έχουν πολύ άγχος για το πώς θα ενταχθεί το παιδί τους στην σχολική κοινότητα. Γενικά πάντως η οικονομική κρίση μας έχει κάνει να χάσουμε την υπομονή μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση στις οικογένειες. Έτσι νομίζω πως τα όσα θα ακουστούν στην ημερίδα θα είναι πολύ χρήσιμα και θα μας κατευθύνουν σωστά. Τώρα όσον αφορά το ταμπού που αναφέρατε, θα πρέπει να πω στους γονείς πως δεν θα πρέπει να διστάζουν, γιατί το καλύτερο είναι η πρόληψη. Μπορούν δηλαδή να μας επισκεφθούν και να ρωτήσουν για ότι τους προβληματίζει.Αυτό που με χαροποιεί είναι πως τα τελευταία χρόνια οι γονείς δεν φαίνεται να φοβούνται να απευθυνθούν σε κάποιο λογοθεραπευτή, γεγονός που σημαίνει πως σταδιακά ξεπερνάει η κοινωνία αυτό το ταμπού.’’