Αρχική Ν. Κορινθίας Συνέλαβαν μέλη της ΚΝΕ Κορινθίας που μοίραζαν φυλλάδια στο ΕΠΑΛ Λουτρακίου...

Συνέλαβαν μέλη της ΚΝΕ Κορινθίας που μοίραζαν φυλλάδια στο ΕΠΑΛ Λουτρακίου Αποκλειστικά στο peloponnisosnews.gr η μαρτυρία του ενός εκ των συλληφθέντων

«Βρισκόμασταν στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Λουτρακίου λίγο μετά τις 8 το πρωί. Μοιράζαμε ανακοίνωση στους μαθητές για τις θέσεις μας ως ΚΝΕ στον αγώνα που κάνουν με την κατάληψη , όταν συνέβη το περιστατικό.» Το μέλος της ΚΝΕ Κορινθίας κ. Πεφάνης περιγράφει στο ΣΗΜΕΡΑ αποκλειστικά όλα όσα συνέβησαν το πρωινό της Τετάρτης στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Λουτρακίου. «Λίγοι μαθητές βρίσκονταν εκείνοι την στιγμή στο σημείο γιατί τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν δεν είχαν φτάσει. Ξαφνικά είδαμε ένα περιπολικό και 3 μηχανές να φτάνουν. Ξέρουμε ποιοι τους κάλεσαν γιατί πήγαν και τους μίλησαν αμέσως, δεν τους είπαν όμως πόσοι είμασταν ; ήρθαν 1 περιπολικό και 3 μηχανές για να μας οδηγήσουν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων»
Τα 2 μέλη οδηγήθηκαν στο Α.Τ Κορίνθου. Της εξακρίβωσης στοιχείων ακολούθησε εξακρίβωση δικαστικής ταυτότητας, έρευνα δηλαδή για το εάν εκκρεμούν εντάλματα εναντίον τους. «Μας κράτησαν για 2 και πλέον ώρες με διάφορες δικαιολογίες. Σκοπός τους είναι να ποινικποιήσουν τον αγώνα μας. Τον αγώνα που κάνουμε για τα σχολεία. Δεν θέλουν κανένα σχολείο να είναι κλειστό, δεν θέλουν κινητοποιήσεις. Μας συνέλαβαν για να τρομοκρατήσουν τους μαθητές γιατί εμείς δεν φοβόμαστε!»
Ο Αντιπρόεδρος του 15μελούς του ΕΠΑΛ Ηλίας Κωνσταντίνου επιβεβαίωσε τα γεγονότα ότι δηλαδή τα δυο παιδιά έφτασαν στο σχολείο τους προς συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν σημείωσε ωστόσο έντονα πως «η κατάληψή μας και ο αγώνας μας δεν διέπεται από κανέναν κομματικό χαρακτήρα»antiproedros epal
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ Κορινθίας εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της σύλληψης
Καταγγέλλουμε την αναίτια και προκλητική προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου δύο στελεχών της ΚΝΕ, μελών του ΝΣ Κορινθίας.
Το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, τα στελέχη της ΚΝΕ, βρίσκονταν έξω από το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ Λουτρακίου, που βρίσκεται σε κατάληψη, για να κάνουν εξόρμηση με ανακοινώσεις της ΚΝΕ.
Εκεί έγινε και η προσαγωγή με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων αλλά, όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε, τα στελέχη της ΚΝΕ συνέχισαν να κρατούνται επί δύο ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα με νέο πρόσχημα, τη διερεύνηση εκκρεμούς δικαστικής απόφασης εις βάρος τους που τελικά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!.
Το περιστατικό αυτό:
είναι συνέχεια παρόμοιων που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.
Είναι κομμάτι του πάζλ που συμπληρώνεται από απειλές διευθυντών και εισαγγελείς στα σχολεία.
Είναι προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και καταστολής των αγώνων την ώρα που η κατάσταση στα σχολεία και ειδικά στα ΕΠΑΛ είναι αφόρητη για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή στόχο έχει να ανακόψει την πολιτική παρέμβαση της ΚΝΕ στα σχολεία.
Οι νέοι ας σκεφτούν και ας το έχουν καθαρό:
Αυτός που έχει συμφέρον σήμερα να βγει η ΚΝΕ “έξω από τα σχολεία” είναι αυτός που θέλει να είναι “μέσα στα σχολεία” η αντιλαϊκή πολιτική.epal
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κορινθίας της ΚΝΕ καταγγέλλει αυτά τα γεγονότα και δηλώνει ότι το λαϊκό κίνημα έχει εμπειρία από τέτοιες πρακτικές, δεν φοβάται, δεν υποχωρεί, δεν λυγίζει.
Αυτές οι τακτικές δεν πρόκειται ούτε να φοβίσουν αλλά ούτε και να σταματήσουν τους νέους κομμουνιστές, τους νέους αγωνιστές. Η προσπάθεια τρομοκράτησης της ΚΝΕ και των νέων που κινητοποιούνται θα πέσει στο κενό!
Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλο το λαό της Κορινθίας να καταδικάσει την καταστολή των μαθητικών και των λαϊκών αγώνων.