Αρχική Ν. Κορινθίας Οι μαθητές «βγαίνουν» από τα υπόγεια στο 1ο γυμνάσιο Κορίνθου

Οι μαθητές «βγαίνουν» από τα υπόγεια στο 1ο γυμνάσιο Κορίνθου

– Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του σχολείου / τα μαθητικά του χρόνια θυμήθηκε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός
– Άμετρη η συγκίνηση των εκπαιδευτικών « το θεωρούμε δικό μας αυτό το σχολείο»
Της Χριστίνας Τσιορωτά
Ένα σχολείο παραδόθηκε, ένα αίτημα χρόνων υλοποιήθηκε. Το 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου εγκαινίασε τη νέα του πτέρυγα το πρωινό της Τετάρτης, πτέρυγα η οποία βγάζει από τα υπόγειά του τους μαθητές! «Παραδίδουμε σήμερα τη νέα πτέρυγα του 1ου γυμνασίου Κορίνθου μετά από μια μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια. Και εγώ φοίτησα εδώ ως μαθητής , 6 χρόνια εκ των οποίων τα 2 ήταν στα υπόγεια του κτιρίου» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός καλώντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να νιώσουν ως δικό τους το νέο κτίριο. «Είναι δική σας ιδιοκτησία αυτό το σχολείο, σας το παραδίδουμε , να το προσέχετε και αν το προστατεύετε σαν δικό σας!»
KORDELA
Η συγκίνηση και των δυο Διευθυντών του Γυμνασίου και του Λυκείου άμετρη. Είδαν ένα αίτημα χρόνων να λαμβάνει σάρκα και οστά, είδαν μια υπόσχεση να υλοποιείται και δεσμεύτηκαν εδώ να παιδεύσουν καλώς τους μαθητές , να τους οδηγήσουν σε δρόμους ελπίδας και σωστών επιλογών.
Το έργο είχε προϋπολογισμό 1,8 εκ ευρώ και συμβασιοποιήθηκε στο 1 εκ ευρώ. Οι εργασίες τελείωσαν μέσα σε δυο χρόνια και από χθες… μαθητές και εκπαιδευτικοί απολαμβάνουν ένα κτίριο αντάξιο των προσδοκιών.DIEYUYNTES
Την κορδέλα των εγκαινίων της νέας πτέρυγας έκοψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος μαζί με τους άλλους παριστάμενους στα εγκαίνια περιηγήθηκε της νέας δομής αλλά και της αιθούσης όπου εκτίθενται τα έργα των παιδιών στα εικαστικά και την τεχνολογία. «Να το αγαπήσετε αυτό το σχολείο και να το αποστρατεύσετε» είπε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας την υποχρέωση των αρχών να φέρνουν εις πέρας άμεσα τέτοιου είδους έργα.