Αρχική Ν. Κορινθίας 3600 τουρίστες ανα εβδομάδα στην Κόρινθο!

3600 τουρίστες ανα εβδομάδα στην Κόρινθο!

– Συμφωνία να δένουν 2 κρουαζιερόπλοια στις 7 μέρες έκλεισε το επιμελητήριο Κορινθίας με μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες
– Απαιτείται συντονισμός και συνεργασία για να μην χαθεί η τελευταία τουριστική ευκαιρία της πόλης

Της Χριστίνας Τσιορωτά
Μέγα στοίχημα για τα καταστήματα της πόλης της Κορίνθου και φυσικά όλες τις δομές της αποτελούν οι 3.600 τουρίστες που θα φτάνουν στο λιμάνι της κάθε εβδομάδα για 8 συναπτούς μήνες!
Η σπουδαία είδηση για την πόλη η οποία «μαραζώνει» τουριστικά, εκπορεύεται από την συμφωνία που κατόρθωσε να κλείσει η διοίκηση του επιμελητηρίου της Κορινθίας με μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες. Ανακοινώθηκε στην διάρκεια της τελετής λήξης της 5ης γενικής έκθεσης ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013 από τον πρόεδρο Βασίλη Νανόπουλο σκορπώντας αισιοδοξία στους ακροατές ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν επιχειρηματίες, καταστηματάρχες , έμποροι.
Κάθε κρουαζιερόπλοιο θα φέρνει μαζί του 1800 τουρίστες , σε αυτόν τον αριθμό προστίθεται και το πλήρωμα , πράγμα που σημαίνει πως 2.000 περίπου άτομα θα κατεβαίνουν στην πόλη. Εκείνο το οποίο πρέπει η πόλη με στην σειρά της να κάνει είναι να τους «εκμεταλλευτεί»!
Είναι σαφές πως για να αποχωρούν ευχαριστημένοι οι τουρίστες οι οποίοι θα φτάνουν εδώ , θα πρέπει πόλη να λειτουργήσει με ενότητα και συνεργασία, τα καταστήματα να είναι ανοιχτά, οι υπηρεσίες να είναι υψηλού επιπέδου και φυσικά να απουσιάσει η φιλοσοφία του ξεπουπουλιάσματος του τουρίστα ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα και θα πληρώσει!
Την αρχική ευφορία θα πρέπει ν ακολουθήσει ο προβληματισμός και ο συντονισμός αφού η αποτυχία φιλοξενίας και εξυπηρέτησης όλων αυτών των ανθρώπων θα είναι το τελειωτικό τουριστικό χτύπημα για την πρωτεύουσα Κόρινθο.
Το στοίχημα θα είναι διαρκές, για 8 μήνες συναπτούς κάθε έτος, περιθώρια για τους εμπλεκομένους δεν υπάρχουν, μια τεράστια ευκαιρία δίνεται στην πόλη, είναι ώρα όλοι να την εκμεταλλευτούν!